Monday, June 6, 2011

the answer to a long silence~

It is not a happy feeling i can tell,
but this thing happens despite tries,
out of impulsive or loss of hope- i dont know,
finding my true self (even back to you) but it is too late,
as you are as impulsive as me,
in starting a new chapter in your life.

(Hayati Cham, 6th June 2011, 11.40pm)

Because A woman's heart should be lost in God, that a man must seek Him in order to find her, insyaAllah :)

"boleh jadi kamu membenci sesuatu sedngkan ia baik untuk kamu, bolah jadi kamu menyukai sesuatu sedangkan ia tidak baik bagi kamu, dan Allah jualah yang mengetahui dan kamu tidak mengetahui" al-baqarah 216 :)

Dan kamu tidak dapat menentukan kemahuan kamu (mengenai sesuatu pun) kecuali dengan cara yang diatur oleh Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan seluruh alam. (AT-Takwir : 29)

Kita merancang, Allah merancang. Dan Allah lah sebaik2 perancang.




* maafkan please? im only a human
** fi amanillah - semoga dalam jagaan Allah sentiasa
*** (dah! tutup buku.) :)

4 comments:

Faiz Ezanee said...

Ternanti-nanti episode 2 negara cafe au le tu. Penantian yg penuh penyeksaan.

Sedih benar bunyinya. :(

I would love the MacBook Air only after Steve Jobs put the keyboard with light. Nice to have one when you're keep travelling.

cahyahidup said...

Ops. Post trbantut sbb pics hilang. Laptop pon xde. Hehe. Owh. Sabarrrrrye. Hehe. I dah beli Mac book pro. Air mahal sgt. Huhu.

Biasalah, kehidupan. Ada naik ade turun ;). Allah bg ujian spy nnti jd doc yg kuat and macho. Huhu

Faiz Ezanee said...

Owh. Tahniah!Tahniah!

Next month Lion's coming. Tapi tgh pikir mcm mana nak download pakai Mac App Store since I only have free iTunes account. (maklumlah skrg mana boleh pergi bank nak buat kad kredit). MacBook Pro is the right choice for now. With iCore i5/i7, it's so heaven!

Sygnya gambar2 semua hilang. Kena pergi lagi la nak tangkap gambar. HAHA. Setiap org ujiannya berbeza-beza. Masalah kena selesaikan. Bukan lari dari masalah :)

p/s: iCloud (previously mobileme) account is free with iOS 5. Can't wait to have it!

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca my experiences travelling ke 46 buah negara.. :)